Leírás
Felismertük, hogy az egészséges, tápanyaggazdag ételek sora nem merülhet ki az édes ízvilágú desszertek, sütemények, palacsinták, vagy fehérjeszeletek választékával. Létrehoztunk egy olyan kenyérliszt-keveréket, amely segítségével Te is könnyedén készíthetsz el otthon egy egészséges, gluténmentes, vegán, és nem utolsó sorban isteni-finom bagettet, kenyeret vagy akár zsemléket!
Persze egy egyszerűen finom, könnyen elkészíthető pékárú számunkra nem volt elég. A terméket úgy alkottuk meg, hogy az összetevők értékes tápanyagokkal lássák el a szervezetet, ennek fényében
- legnagyobb részt barnarizs- és köleslisztet használtunk, amelyek teljességgel gluténmentes alapanyagok, hogy az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthassák;
- tápióka keményítővel javítottunk a tészta állagán, hogy az igazi omlós fehér kenyerekre jellemző konzisztenciát érjünk el;
- végezetül pedig a liszt rosttartalmát útifű maghéj és bambuszrost liszttel javítottuk, hogy a végeredmény ne csak finom legyen, de az emésztésnek se okozzon nehézséget!
Kinek ajánljuk?
Neked, ha
- a mindennapokban az étrended kiegészítésére egy egészséges ételt keresel,
- szereted a klasszikus ételeket, de fontos számodra az étrend is,
- gluténérzékeny vagy, és olyan ételeket vadászol, amelyek gluténmentesek és egészségesek is egyben,
vagy egyszerűen csak szereted a kenyérféléket, és szeretnéd kényeztetni magad egy nem mindennapi, otthon készült finomsággal!
Próbáld ki te is!
Elkészítés:
Recept 1 darab bagette-hez:
Hozzávalók:
- 165 g bagette lisztkeverék + 1-1,5 g a gyúráshoz
- 2-3 g só
- 185 ml meleg víz
Keverjük össze a hozzávalókat, majd enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk bagette formára és pihentessük 10 percig. 3-5 helyen vágjuk be. Előmelegített, 200 fokos sütőben, tapadásmentes sütőpapíros tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütési móddal. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük kedvünkre.
Recept 6 darab zsemléhez:
Hozzávalók:
- 330 g Baguette lisztkeverék + 2-3 g a gyúráshoz
- 4-6 g só
- 370 ml meleg víz
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 darab egyforma részre és enyhén lisztezett felületen formázzunk belőlük laposabb zsemléket, majd pihentessük 10 percig. Előmelegített, 200 fokos sütőben, tapadásmentes sütőpapíros tepsin süssük 30 percig (sütőfüggő) alsó-felső sütési móddal. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Kiszerelés: 500 g